Hier zijn we dan al, aan het einde van week 4, of ook wel 1 maand later enal.
De weken vlogen voorbij en reeds 1/3 van mijn stage- en onderzoekstermijn is bij deze verstreken.

Ook al maakte ik best al veel vorderingen, toch zit ik in mijn hoofd niet exact op schema. Ik denk namelijk dat ik verwacht had al net dat ietsje meer resultaat te zien enzo. Achja, the show must go on en stilstaan is achteruit gaan ‘t schijnt.

Dus even orde op zaken stellen en een kleine balans van hoever we staan hierzo.

 

// Inktkalender.

Ik kreeg vandaag uit de drukkerij van De Bie yellow offset quadri inkt, lees als: zeer stroperige inkt, waarmee ik mijn papiertesten kan uitbreiden. Deze inkt is veel dikker en bijgevolg minder vloeibaar, waardoor hij veel langzamer in het papier zal doordringen. Hierdoor zal de inktopname door het vloeipapier behoorlijk vertragen, waardoor het traject aanzienlijk kleiner zal uitvallen dan 1m2 per dag. Verder zou het papier in deze situatie nog beter zijn sterkte moeten behouden omdat deze inkt veel minder water bevat.

Verder is mijn nieuwe ingenieursvriend bij Xeikon even opvallend stil, dus afwachten hoe dat zo verder zal verlopen volgende week.

Het aantal opties wat betreft de ophanging van de kalender bracht ik ondertussen terug tot 2 en de etiket voor de inktblikken werd nog lichtjes aangepast.

Wat ik tot nu toe heb voor de inktkalender is dus:
– Naam
– Ontwerp ophanging
– Papier
– Inkt (optioneel)
– Verpakkingsidee (nog niet uitgevoerd)

Wat ik nog niet heb:
– Uitgewerkte verpakking
– Mockups van ophanging / verpakking
– Een balans tussen de trajectgrootte en de inkt
Een oplossing.

// Theekalender.

Volgende week (optioneel dit weekend) doe ik een zoveelste poging tot het maken van een theeblaadje dat effectief samenblijft. Ik zag ettelijke Youtube-filmpjes over hoe de Chinezen het aanpakken, en besloot dat het tijd wordt dat ik hierin zelf ook eens wat vooruitgang boek.

Ik vond een bedrijf dat met veel plezier mijn custom theezeefjes wil ontwikkelen en sta nu voor de zware opdracht de zeef zo uit te tekenen dat deze mensen er effectief iets van begrijpen. Challenge accepted denk ik dan zo.

Verder kreeg de houder zijn vorm en afmetingen en legde ik het materiaal waaruit hij vervaardigd zal worden vast. Ook over een naam wordt volop nagedacht.
Enkele kanshebbers:
– Quinn (komt van Quintessence which means “The pure, highly concentrated essence of a thing.”)
– Sear (komt van droog – ‘gedroogde bladeren of kruiden’ voor thee – ‘hard maken van iets’)
– Flate (komt van ‘conflate’ = ‘blend together’)
– Imbue (betekent: to infuse.)

Ook bedacht ik reeds een eerste verpakkingsidee dat al uitgetekend werd.

Wat ik wel al heb voor de theekalender:
– Verpakking
– Houder
– Dagdesign
– Theezeef

Wat ik nog niet heb:
– Naam
– Een theeblaadje dat samenblijft

 

//
1 month down, 2 more to go.
Vanaf maandag terug vol goeie moed, maar eerst even verjaren enzo.
//

 

// Photo: ©Tasja Van Rymenant