Bijna halfweg de stage dus het wordt echt wel tijd dat er schot in de zaak komt enal!

 

// Theekalender.

Nog 2 dagen en ik ben volledig klaar om er weer een week tussenuit te gaan. Klinkt als vakantie, niet?
Niets is echter minder waar! Volgende week zal ik 5 dagen lang aan de lopende band (of moet ik zeggen de lopende hand?) theeblaadjes persen. De pers is volledig gebruiksklaar en er staat een flinke lading lijm te wachten.
Ik bestelde 8 verschillende theesmaken bij Pit & Pit waarmee ik zal trachten blaadjes te maken. Spannend ofzo? Zeker wel!

Verder zijn er ook volgende zaken onderweg:
• 3 soorten eetbare verf om de blaadjes mee te bedrukken
(kwestie van niet op 1 paard te wedden enal)
• Vooraf klaargemaakte eetbare lijm
(als dit werkt bespaart me dat een pak tijd zegt)
• Een pot tylose poeder van 120g
(als de voorgemaakte lijm niet werk heb ik echt wel massas poeder nodig)

Daarnaast wordt er gewerkt aan een grotere variant van een bloemenpers, zodat de geperste theebladen verder kunnen uitdrogen en uitharden onder lichte druk, waardoor ik omkrullen hoop te voorkomen. Ook zal mijn handige papa een houten blokje voorzien van 5×6 cm dat ik kan gebruiken als mal om de theeblaadjes uit te snijden en waardoor ik sneller kan werken omdat ik niet altijd moet gaan meten enzo.

 

// Inktkalender

De inktkalender zoals ik hem oorspronkelijk in gedachten had zal ik nooit het levenslicht kunnen laten zien vrees ik. Er zijn teveel externe en niet te controleren factoren die de absorptiesnelheid van de inkt negatief beïnvloeden, waardoor deze kalender al snel achter zou lopen op de tijd.
Ik kreeg van een collega van Drukkerij De Bie echter en geniale tip, waardoor ik nieuwe moed heb om deze kalender one way or another toch werkende te kunnen krijgen. MERCI GEERT!

Zo zal ik de kalender interactiever maken en ervoor zorgen dat de consument iets moet doen opdat het traject zich verderzet, en effectief iets kan zien gebeuren zonder 24 uur geduld te moeten uitoefenen om resultaat te kunnen zien.

Benieuwd? Ik ook!

De eerste testen worden komend weekend voorbereid en zullen in de loop van volgende week plaatsvinden.

Excited much?
IK DENK HET WEL!

 

// Papierwerk

Volgende week maandag dienen de eerste versies van het stageverslag en het scriptie te worden ingediend. Ik werkte dan ook al de ganse week aan het uitschrijven van hoofdstukken, opmaken van de content, … en hoop uiteraard op positieve feedback.

 

Voor zij die het na al die weken nog niet doorhebben:
// Photo: ©Tasja Van Rymenant