// Theekalender.

Joachim Bontinck, Product Designer in spe met zowel gouden hart als handen.
Zeldzaam vogeltje dus if you ask me.

Deze fantastische gast was bereid me te willen helpen (lees: ik keek toe en gaf instructies) met het maken van de theezeef en de houder voor deze zeef.

Afgelopen dinsdag vervaardigde hij de theezeef aan een met zon overgoten picknickbank, die we dan ook voorzagen van de nodige lading home baked chocoladecake. (goed werkvolk moet goed eten zegt mijn mama dan altijd) Op 1 namiddagje stond dit prachtexemplaar in elkaar, wat uiteraard zorgde voor de nodige vreugdedansjes.

Vanmorgen hadden we alweer een date met Joachim om de houder voor de theezeef te vervaardigen in het atelier op zijn school. Enkele luttele uurtjes en een paar miljoen houtsnippertjes later was het resultaat weer verbluffend. Beelden volgen.

Ik heb namelijk de ongelofelijke chance dat mijn vaste fotografe (lees: lief) mij best graag heeft en bijgevolg zowat al haar vrije tijd opoffert om dit project mee tot een goed einde te brengen. Week na week voorziet ze me van deze fantastische foto’s die dit proces zoveel meer doen leven. Zij was de voorbije weken echter niet alleen fotografe van dienst, maar ook brainstorm partner, klankbord, steun en toeverlaat, mental coach (peptalks en dergelijke waren soms nodig), kortom: buiten-lichamelijke linker én rechter hersenhelft.
De award “Heldin van zowat alles” gaat dus zonder twijfel naar haar uit.

Verder perste ik deze week nog theeblaadjes in verschillende smaken, die niet allemaal even succesvol bleken te zijn. Ik ga dus vanaf maandag op zoek naar alternatieve, wel te persen smaakjes.
Ook plotte ik de eerste data en maanden, die overigens ook nog wat finetuning kunnen gebruiken. Het verven/bedrukken van de theeblaadjes geeft echter mooi en komt dus denk ik best wel in orde.

 

// Inktkalender.

Ik testte het principe van de bruggetjes om 2 data met elkaar te verbinden en de inkt hierdoor te doen lopen en ik moet zeggen dat ik na het zien van de eerste resultaten (héééééééééél) voorzichtig hoopvol ben.

 

++
Maandag terug naar kantoor om verslag uit te brengen aan Bruno, de held die me de kans gaf mijn tanden in dit project te zetten.

 

// Photo: ©Tasja Van Rymenant