++
Halfweg de eerste week en ik loop mezelf al voorbij. De dingen gaan niet zo snel als ik zou willen dat ze gaan, en ja, op dag 3 al brengt dit reeds de nodige frustraties met zich mee.
++

 

// Inktkalender.

Een papieren kalender maken? Obviously.
Eentje die zichzelf doorheen de maand inkleurt door elke 24uur een datum aan inkt te absorberen is echter een ander paar mouwen.

De zoektocht naar papier dat 4 weken aan inkt aankan en hierbij zijn vorm en sterkte behoudt boezemde me dan ook de nodige angst in. Het enige papier dat aan al deze eisen voldoet is namelijk vloeipapier.
Neen, geen vloeitje waarmee je sigaretten of andere rookbare zaken rolt.
Ik heb het over dat mooie lichtroze papiertje dat men vroeger (voor de bic uitkwam enzo) onder de hand legde wanneer men met een vulpen schreef en vegen van de inkt wou voorkomen. Dàt ja.
Nu, dit papier vindt je best nog wel… Alleen niet in het wit, en oohja, ook niet in grammages van pakweg +300g. Deze worden enkel gebruikt in de medische wereld voor laboratoriumtoepassingen, en zijn voor particulieren dus niet zomaar voor handen.

De zoektocht naar toekomstige vrienden binnen deze industrie is bij deze officieel begonnen.

// Theekalender.

Het samenpersen van de hoeveelheid thee voor 1 kopje tot een blaadje om af te scheuren is een net iets grotere uitdaging gebleken dan ik aanvankelijk had gedacht. Maar we geven de moed niet op en onderzoeken alle mogelijkheden om laat ons zeggen theepapier te kunnen persen.

++ To be continued. ++

 

 

// Photo: ©Tasja Van Rymenant