Na de aanslag die de Paashaas het voorbije weekend op m’n maag pleegde, was het moeizaam tot actie komen deze week. Maandag nam ik dan ook – samen met de rest van het land – een dagje vrijaf om te bekomen van het paaseieren rapen (& verorberen) en gunde ik mezelf en m’n maag een beetje rust. (Ik at maar de helft van de eieren van de dag ervoor enzo.)
Een beetje in de war nu met de dagen hierzo, maar blijkbaar was het vandaag dan toch al weer woensdag dus here we go!

 

// Theekalender.

Om te voorkomen dat de verschillende theeblaadjes aan elkaar gaan kleven, en ook een beetje om verwarring te voorkomen wat de data en weken betreft, zullen alle weken in de theekalender van elkaar gescheiden worden met behulp van botervelletjes. Deze botervelletjes zullen bedrukt worden met grafische patroontjes om het geheel fris en vrolijk te doen ogen. Indien we de velletjes blanco zouden laten zou het maar een beetje saai worden tegen zondag nietwaar? Ik koos dus maar voor vrij drukke, maar toch subtiele en regelmatige patroontjes om het geheel wat op te smukken. Deze patroontjes tekende ik in Illustrator en drukte ik alvast op de boterpapiertjes.

Verder paste ik de “plannen” voor de theehouder nog wat aan qua afmetingen en indeling en stuurde ik deze naar mijn coördinator ter goedkeuring. Indien groen licht zal deze houder volgende week in productie gaan. Klinkt fancy toch?

Oohja, ik testte deze week ook al of het mogelijk is de uitgeharde theeblaadjes van een gaatje te voorzien waaraan ze kunnen opgehangen worden in de nieuwe houder. Guess what? Zo’n tang waarmee je gaatjes in je broeksriem maakt is best multifunctioneel enal.
Works like a charm.

Ik streef ernaar bij oplevering 1 maand aan blaadjes te kunnen presenteren in m’n prototype dus werd er deze week ook nog wat geperst hier en daar. En jawel, omdat ik de houder weer maar eens aanpaste dient ook het sjabloon voor de bedrukking opnieuw te worden aangepast aangezien de data in de nieuwe ophanging anders gepositioneerd worden op het blaadje. Misschien hiermee nog maar even wachten aangezien ik om de haverklap van idee verander?

IMG_6917

 

// Inktkalender.

De zoektocht naar statische plasticfolie die wel kleeft, maar toch ook weer niet plakt is best moeilijk. Als ik toch maar eens wist hoe ik dergelijke folie het best kon omschrijven. Ik durf wedden dat Google me dan een pak meer nuttige antwoorden zou bezorgen. Misschien moet ik maar eens testen met raamfolie, wie weet werkt dat wel nog per ongeluk.
Verder wordt het stilaan tijd de inktpotjes vorm te geven en te voorzien van de nodige informatie.

 

// Ditjes & datjes.

Voor het inbinden van mijn scriptie ging ik op zoek naar boekbinderijen die wat er zich in mijn hoofd heeft gevormd, het best tot uiting kunnen brengen. Hiervoor heb ik morgen een afspraak bij Bewel & Hellinx.
Spannend? Ik denk het wel!

Vandaag vond er overigens ook weer een photoshoot plaats zodat ik weer ruimschoots voorzien ben van beeldmateriaal voor nieuwe blog posts en het verrijken van m’n scriptie.
Talentje ofzo?!

// Photo: ©Tasja Van Rymenant