Vandaag ben ik in de helft van mijn allerlaatste week als stagiaire bij Stockmans. Binnen exact 2 dagen verlaat ik dit warme nest en leg ik de laatste meters tot aan de deadline alleen af. De hoeveelheid werk die ik nog moet zien te klaren boezemt me dan ook de nodige angst in.

Even een overzicht lijkt me hier wel gepast enzo.

// Inktkalender.

Het nieuws dat het papier eventueel besteld zou worden wierp een heel nieuw licht op de zaak en maakte dat er zich plots een heleboel werk terug aandiende. Met een beetje geluk wordt het vloeipapier dus effectief besteld en kan ik het wanneer het toekomt als de bliksem laten lasercutten.

En daarna nog dit: (Heb je een minuutje? … Of 5.)
– Trajecten voorzien van magneten met meest geschikte lijm
– Bruggetjes maken + voorzien van magneten + verpakken
– Testen statische folies
– Trajecten samenstellen + samenhouden dmv statische folie
– Folie op maat brengen voor afpassen positionering op magneetbord
– Geschikte inktpotjes zoeken
– Inktpotjes voorzien van maanden dmv gravure/zandstralen/sticker (?)
– Inkten op kleur brengen + in potjes doen
– Magneetbord voorzien van naam + aanduidingen hulpstukken
– Hulpstukken zagen + frezen + opschuren + behandelen
– Hulpstukken voorzien van magneten
– Verpakking maken
– Foto’s handelingen maken voor in handleiding
– Handleiding afmaken + drukken + afwerken
– *
– *
– * omdat ik ongetwijfeld nog dingen vergeet

Wel kan ik volgende week het lasercutten van het vloeipapier zelf al testen met de stalen die ik kreeg. Ik nam contact op met FabLab+ in Antwerpen en kreeg het goede nieuws dat ik mag langskomen en gebruik mag maken van de machines, gratis enal. Daar dans ik voor! De uiteindelijke trajecten zullen naar alle waarschijnlijkheid echter onder de laser gaan bij de hiervoor vaste partner van Stockmans.

// Theekalender

Nog te doen voor deze kalender:

– Houder voorzien van weekdagen
– Tonnen blaadjes persen in de hoop er 30 goede over te houden
– Nieuwe sjablonen voor bedrukking maken & plotten
– Blaadjes bedrukken (eerst nieuwe verf kopen + samenstellen)
– Blaadjes voorzien van een gaatje en hopen dat ze het overleven
– Schutblaadjes bedrukken + uitsnijden
– 11 maanden aan schutblaadjes en kartonnetjes voor opvulling houder
– Verpakking maken
– Foto’s handelingen maken voor in handleiding
– Handleiding afmaken + drukken + afwerken
– *
– * omdat ik ook hier dingen vergeet, zonder twijfel.

Of ik het nog zie zitten? Als ik het hier zo opgelijst zie zou ik nog het liefst onder een steen kruipen, maar ja hoor, we blijven doorgaan enal zegt!

// Ditjes & datjes

En dan is er nog de papieren rompslomp die moet volgen. Wat het uitschrijven van mijn scriptie betreft zit ik goed op schema, maar m’n stageverslag blijft jammer genoeg een beetje liggen…
Verder is er nog de inbinding van mijn scriptie, waarvoor ik, hoe kan het ook anders, weer behoorlijk specifieke eisen heb. Jawel, een hard cover inbinding met grof linnen, waar dan als het even kan nog een behoorlijke hoeveelheid tekst op geprint moet worden. En laat dat nu net hetgeen zijn dat voor de boekbinderij niet zo evident is.
Ik vond het dan ook bijzonder clever van mezelf om het linnen gewoon door mijn inktjetprintertje te porren en te testen of ik niet gewoon kan printen op het linnen. Vreemd genoeg lukt dat nog ook, al betwijfel ik of de Jos het ziet zitten om mij het linnen op voorhand te laten bedrukken. Dat zou namelijk betekenen dat het maken van de cover wel héél precies & secuur moet gebeuren zodat de tekst overal recht en perfect uitgelijnd komt te staan.
Best even informeren zegt.

Nog werk genoeg dus hierzo.

 

// Photo: ©Tasja Van Rymenant