Wachtend op de papierspecificaties wat betreft absorptiefactor en dergelijke meer (ik zit even een beetje vast enzo), hield ik me deze week vooral bezig met minder spannende dingen zoals het opzetten van de structuur voor m’n scriptie. Noodzakelijk kwaad, want al dit geĆ«xperimenteer moet natuurlijk wel ietwat overzichtelijk gedocumenteerd worden nietwaar.

Ik schreef dus de structuur van het scriptie uit, alsook de eerste basishoofdstukken, kwestie van niet in paniek te slaan als de deadline voor de eerste draft versie dichterbij komt.

Verder kwam ik enkele interessante documentaires en reportages over thee tegen, waarin ik meer te weten kwam over de oorsprong en de verschillende soorten van deze godendrank. Zo ontdekte ik het grote verschil tussen echte thee en infusie, wat voor het maken van de kalender van groot belang zal zijn.
Ook ondernam ik 2 pogingen om losse thee samen te persen tot een tablet. De eerste poging zag er zeer goed uit, maar viel zowaar uit elkaar als je er nog maar naar wees. Vandaag dus poging 2, waarvan ik besloot hem deze keer misschien eerst maar eens goed te laten uitdrogen vooraleer eraan te gaan prullen. Resultaat dus nog onbekend.

Op donderdag mocht ik nog enkele papierstalen ontvangen van AllPaper Nv, waardoor ik nu ook met 75, 125, 135 en 250 grams papier kan testen.

Maandag zal ik mijn bevindingen en progressie kunnen voorleggen aan mijn Stockmans/DeBie-collega’s. Hopelijk kunnen zij met de info die ik hen bezorg meer duidelijkheid in m’n hoofd scheppen.

Maar eerst, weekend.

// Photo: Ā©Tasja Van Rymenant